top of page
Zoeken

Vrouwen zijn monogamie sneller beu dan mannen.

Het dominante idee leeft dat vooral mannen seksuele uitdaging nodig hebben en vrouwen langer tevreden zijn met dezelfde partner. Dat blijkt onwaar te zijn.

Onderzoek met meer dan tienduizend vrouwen toont namelijk aan dat vrouwen in een lange termijn relatie monogamie sneller beu zijn dan mannen. Verrassend he?


Het is niet zozeer dat vrouwen de zin in seks ‘kwijt zijn’ na jaren samen. Het is eerder zo dat ze hun zin in dezelfde soort seks met dezelfde persoon in dezelfde relatie beu zijn. Dit terwijl mannen het prima vinden om seks te hebben met dezelfde partner voor 9 of 12 jaar of meer. Dat betekent niet meteen dat vrouwen meer overspel plegen en dit verlangen bij een ander gaan zoeken buiten de relatie, wel dat ze seks met hun partner (onbewust) gaan vermijden.


Vrouwen hebben het meer nodig om seks op te bouwen en in de juiste ‘mood’ te geraken. De context is heel er bepalend. Een context die jaren hetzelfde is, wordt dan ook snel minder prikkelend. Daarom hebben ze vernieuwing, avontuur en variatie nodig.


Hoe houd je het spannend in een lange termijn relatie?


- Voorspel blijft belangrijk, zelfs na jaren samen. Vaak nemen ‘de quickies’ de bovenhand (zeker in het leven met kinderen), probeer ruimte te maken om het verlangen op te bouwen.

- Seks is en blijft een spel van aantrekken en afstoten. Blijf dit spel spelen, blijf elkaar bespelen, speels afduwen en terug aantrekken.

- Emotionele verbinding is soms het beste voorspel.

253 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page